Je weet diep in je hart dat het leven ook anders kan voelen.


Een leven dat beter bij je past, dat lichter aanvoelt, met meer plezier, rust en creativiteit.


Ben je klaar om een nieuw pad op te gaan?

Je bent hier precies op het juiste moment.

Na een diepe duik in een 1:1 programma, een online cursus of door creatieve producten in huis te halen om het als jouw persoonlijke toevluchtsoord te laten voelen, ervaar je meer rust, word je met meer energie wakker, merk je vaker een glimlach op, voel je je tevredener met je leven en ervaar je meer plezier.

Welkom, ik ben Nathalie Bonte
Kunstenares, begeleidster, opleidster en moeder van twee tieners.


Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt als gedragswetenschapper, orthopedagoog en schoolpsycholoog. Hoewel ik altijd graag mensen heb geholpen, merkte ik, ondanks mijn kennis over geestelijke gezondheid, dat het soms lastig kan zijn om goed om te gaan met een hoge werkdruk terwijl ik probeerde een "goede" moeder, zus, dochter en vriendin te zijn.


Ondanks dat het voelde als een grote stap, ging ik een nieuw pad op om manieren te verkennen om meer rust en ontspanning en positieve lichte kanten van het leven te ontdekken. Om mijn levensdoel te herontdekken en te luisteren naar de verlangens van mijn hart voor het nieuwe seizoen van mijn leven dat ik inging.


Door gehoor te geven aan mijn creatieve kant, de schilderes en tekenares, die om aandacht riep, door kwast en verf vaker op te pakken. Lange wandelingen maken in de natuur en mindful leven te gebruiken om te ontspannen en herstellen, de dag te beginnen en eindigen met meer energie, meer rust in het hoofd te hebben en vaker een lach op mijn gezicht terwijl ik de dingen van het leven doe. 
Creativiteit, mindful leven en de natuur zijn de basis geworden van mijn bedrijf. Mijn kunst, de cursussen en de 1:1 begeleiding. 


Want als er iets is wat ik heb geleerd van mijn eigen ontdekkingstocht en na honderden vrouwen te hebben geholpen hun kracht, essentie, goud, behoeften en verlangens te herontdekken, dan is het dat we niet de enige zijn.


Als het leven al erg vol voelt en er geen ruimte meer lijkt te zijn voor iets extra's, dan is het juist het moment om tijd vrij te maken voor jouzelf, dat wat jij nodig hebt.


Je weet diep in je hart dat dit waar is, dat het leven anders kan zijn. Je merkt echter dat je worstelt om het voor elkaar te krijgen. Je raakt verstrikt in het dagelijks leven, er gebeurt zoveel, je to do lijst blijft maar groeien en de kinderen, je baas, familie en vrienden doen een beroep op je.


Soms voelt het eng om je leven te veranderen, je vraagt je af of je het wel waard bent. En je twijfelt of je wel de tijd en de energie hebt om uit te zoeken wat je anders wilt gaan doen. Als je niet oppast krijg je alleen maar hoofdpijn van het piekeren over datgene wat aanvankelijk begon als een mooi toekomstbeeld.


Maar wat als dit allemaal het begin is van het pad naar een leven dat beter past bij jou?Klaar om je zo licht als een veertje te voelen, zwevend in een zacht briesje, warm als de zon, stralend als een ster. Dansend als een bloem in de wind en als penselen bewegend over het doek op de muziek van je hart ? Kom binnen en zet de eerste stap op je nieuwe pad.


Na het werken met honderden mensen weet ik hoe ik je het best kan ondersteunen.

De drie elementen die de basis vormen voor alles wat ik doe:


Creativiteit

Zodra ik mijn kwast en potlood vaker oppakte, ontspande ik meer. Het hielp mij dichter bij mijzelf en mijn wensen te komen en het is een mooie uitlaatklep voor emoties. Door muziek aan te zetten, hoef ik niet na te denken, maar kan je de klanken en het ritme van de muziek volgen op het doek of papier.


Het maakt niet uit of je nu zelf gaat schilderen, tekenen, schrijven, dansen of koken. Of dat je schilderijen, muziek of boeken in huis brengt. Zowel het zelf aan de slag gaan als een fijne veilige plek creëren die echt voelt als jouw persoonlijke oase helpen je herstellen en meer licht en plezier in je leven te omarmen.

Mindful leven

Mindfulness, een liefde en een uitdaging in een. Ik ben absoluut zeker van de nut en positieve effecten en tegelijkertijd iets waar ik bewust tijd voor moet nemen.


Het met aandacht waarnemen van mijn omgeving en van mijzelf, zodat ik meer in het moment kan leven. Niet alles hoeft nu opgelost te worden en alles mag er zijn. Eerst voelen, waarnemen en zijn en daarna pas nadenken over wat een mogelijke vervolgstap kan zijn.


Het helpt je in het huidige moment van je leven te staan.

Verbinding met de natuur

Toen ik de tijd begon te nemen om bijna dagelijks de natuur in te gaan groeide mijn creatieve ideeën en merkte ik dat het energie en rust gaf voor de rest van de dag.


De natuur heeft de kracht om ons terug te brengen naar het huidige moment. Het aardt ons. Het koestert ons. Het helpt ons ontspannen. Het is een (creatieve) inspiratiebron en geeft ons perspectief.


Het helpt je vertragen en je energie aan te vullen, zodat je weer met meer gezonde energie en veerkracht in het leven staat. Met meer gemak en plezier alles aan kan.


Waarom met mij samenwerken?


Jij bent de expert van je leven. De antwoorden, je kracht en behoeften liggen al in jou. Maar het kan eenzaam voelen en soms is het gewoon moeilijk om te zien waar je heen moet. Laat mij naast je lopen op je pad.


Ik begeleid en ondersteun je vanuit een combinatie van bewezen effectieve methoden, kunst & creativiteit en het luisteren naar je eigen intuïtieve kennis vanuit je hart. Ik combineer al mijn kennis en ervaring in alles wat ik doe.


-------------

Beeldend kunstenares


Als kind al lagen de kleurpotloden, papier en knutselspullen om mij heen. Ik zong mee met liedjes en speelde toneel. Ik vond het heerlijk om nieuwe werelden te bedenken.

Dus eigenlijk is er niet veel veranderd. Ik schilder en teken. Ik haal mijn inspiratie uit de natuur of bedenk zelf een nieuwe wereld. In de studio is er altijd muziek op de achtergrond. Ik volg met mijn kwast of potlood de klanken en flow van de muziek.


Ik schilder en creëer vanuit een stevige basis door vele kunstgerichte cursussen, workshops en mentoring gericht op schilderen, illustreren en surface pattern design. 

Gecertificeerd in Art based learning van ArtEZ University of the Arts (Hogeschool voor de kunsten).


Opleidster en begeleidster

Altijd op zoek naar manieren om de mens in haar kracht te zetten. Compassie, openheid en gelijkwaardigheid. Er mogen zijn zoals je bent, zonder excuus, vanuit je eigen essentie en hart.


Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in de (geestelijke) gezondheidszorg /hulpverlening en het onderwijs waar ik werkte met kinderen, jongeren en volwassenen als gedragswetenschapper, orthopedagoog en schoolpsycholoog.


Afgestudeerd aan Universiteit Leiden in de Sociale en gedragswetenschappen; (ortho)pedagogische wetenschappen, gezinspedagogiek met extra studieonderdelen in de psychologie, zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

En lid van de beroepsvereniging NVO.

Gecertificeerd yogadocente en yoga nidra facilitator


Ik zie yoga als een fijne manier om te verbinden met je lichaam en om te gronden. Een moment voor jezelf. Maar yoga nidra is mijn grootste passie. Een prachtige manier op een dieper niveau tot rust te komen. En als je wil kan het een manier zijn om te luisteren naar en in verbinding te komen met je wensen en behoeften.


Ik ben geaccrediteerd door Yoga Alliance. En als gecertificeerd facilitator schrijf ik graag mijn eigen yoga nidra's. Een mooie creatieve manier om werelden te creëren om je te begeleiden. Ik doe dit op een praktische, down to earth manier met gebruik van natuurlijke elementen.

Het hart van alles

Ik geloof dat het belangrijk is om een veilige plek te hebben waar je jouw verhaal kunt delen. Dit kan bij jezelf zijn, een persoonlijke oase in je huis, in een contact met een geliefde of bij mij. Vriendelijkheid, openheid, vertrouwen en respect zijn de basis voor een waardevolle connectie.

Rust en mindfulness geven je ruimte om te ervaren, voelen, zien en horen wat je wenst en nodig hebt. Om de (kleine) mooie fonkelingen van het leven te (her)ontdekken. Een plek geven aan de dingen waarvan je voelt dat ze niet meer bij je passen of die je los wilt laten.

Rust uit en verzamel energie om er weer voor jezelf te zijn en door dat te doen zul je er ook voor anderen kunnen zijn.

Er zou meer licht in het leven mogen zijn. Lichtheid in wat je doet, voelt en hoe je leeft. Licht in je huis, je eigen veilige haven. Een licht dat schijnt op je verlangens en je eigen krachten.

Sta jezelf toe je eigen innerlijke wijsheid te volgen of zoek een begeleider die helpt licht te schijnen op je pad op zoek naar nieuwe richtingen, luisterend naar je behoeften en verlangens.

Iedereen is uniek en heeft iets anders nodig. Het is dan fijn als je probeert te volgen wat goed voelt, wat je hart doet zingen en opbloeien. Wat je een glimlach of een vonkje in je hart geeft. In alle vrijheid.

Wat heb je op dit moment nodig? Neem een moment om je ogen te sluiten en luister en voel. Volg wat er in je opkomt.

1. Geen koffie alsjeblieft! Alleen thee. Maar ik hou wel van de geur ervan. Vooral vers gemalen koffiebonen.


2. Gek op de kleur roze. Ik weet niet waarom, maar ik ben er gewoon dol op!


3. De natuur is een groot deel van mijn leven en in wat ik aanbied. Maar ik waardeer de insecten, vooral spinnen, in mijn huis niet. Ik vraag mijn man vriendelijk om ze weer naar buiten te brengen!

Ja, jij bent het waard om naar je hart te luisteren

Je verdient een glimlach op je gezicht, een gevoel vol (creatieve) energie en rust. Ik kan niet wachten om je op dit pad te begeleiden en de ontdekkingsreis te starten van alles wat voor jou mogelijk is

Boek een oriënterend gesprek

Ontdek hoe je mindful leven, creativiteit en natuur in je leven kunt integreren om uit te rusten, te herstellen en meer te creëren.

Laat het Sprankelen cursus

Laten we wat rust en vreugde in je leven brengen met mindful en creatieve oefeningen in deze online cursus.

Bekijk de kunstboetiek

Schilderijen, prints, kaarten en selfcare sets ontworpen om je te helpen ontspannen en een heiligdom in je huis te creëren.


MIJN CREATIEVE WERK IS TE ZIEN IN
(producten van)

EERDERE SAMENWERKINGEN

Aangesloten bij