WORKSHOP

Een reis in een kunstwerk

KOM TOT RUST EN LAAT JE INSPIREREN

Kijk naar een kunstwerk en loop door een museum op een andere manier

Soms wil je gewoon wat tijd voor jezelf.

Je weet dat je eigenlijk een moment voor jezelf nodig hebt. Alleen of met een vriendin. Je merkt dat de gedachten maar door je hoofd blijven gaan. Je loopt vast in dat nieuwe creatieve project. Of die ene (werk)vraag blijft aan je knagen.


Nu is het perfecte moment om die tijd te nemen.


Stel je voor dat je in een museum rondloopt. Alleen of met een vriend(in). Op zoek naar een kunstwerk dat je aandacht trekt. Alle tijd om het rustig te bekijken. Niet om over kunst te leren, maar om er met frisse ogen en energie naar te kijken. En er voor jezelf te zijn.


Prachtig, toch!

Het geeft rust en ruimte in je hoofd en activeert tegelijkertijd je creativiteit. Wie weet met welk plan, idee of inzicht je weer naar buiten loopt.


"Echt een leuke en interessante workshop. Ik ben in veel musea geweest, maar nog nooit heb ik zo naar kunst gekeken. 

In de kleuren en structuren ga je op zoek naar je eigen creativiteit en ontdek je onverwachts antwoorden op jouw vraag.

Dat ene schilderij in de Lakenhal is nu een beetje van mij geworden."


-Deelnemer workshop-

Samenwerken met Nathalie


Een beeldend kunstenares, begeleidster en opleidster.

Ik ben een gecertificeerd art based learning facilitator (Artez), waar deze workshop op gebaseerd is.
Ik ben niet alleen al jaren creatief aan het werk, maar heb ook 20+ jaar ervaring in de (geestelijke) gezondheidszorg /hulpverlening en het onderwijs als gedragswetenschapper.


Rust, energie en creativiteit zijn belangrijke onderdelen van het werk dat ik doe. Art based learning is een unieke aanvulling hier op. De methode geeft een mooie ervaring, vol creatief denken en kunst. Het is inspirerend en een fijne manier om even op een hele andere manier bezig te zijn met kunst, met je vragen en het stimuleert het creatieve denken.


Hier kan je meer over mij te weten komen.


Beschikbare workshops

Wil je je met een groep, team, bedrijf of school aanmelden? Kijk dan even hier of stuur een mailtje naar contact @ nbontestudio.nl voor een vrijblijvende offerte op maat. Zet in het bericht wat informatie over je plannen en groepsgrootte.


Woensdag 8 maart 2023 om 9:45 uur
in museum Singer Laren
(museumticket niet bij de prijs inbegrepen*)


Vrijdag 12 mei 2023 om 10:00 uur
in museum De Lakenhal in Leiden
(museumticket niet bij de prijs inbegrepen*)


Woensdag 24 mei 2023 om 12:30 uur
in het Noordbrabant museum in Den Bosch
(museumticket niet bij de prijs inbegrepen*)

*Museum ticket niet inbegrepen
Omdat veel mensen tegenwoordig een kortingkaart of code hebben die ze willen gebruiken, is gebleken dat het handiger is, dat je als deelnemer zelf het museumkaartje koopt.

----

Lees ook de veel gestelde vragen hieronder voor meer informatie


Schrijf je onder aan de pagina in om om updates te ontvangen en als eerste te horen wanneer er andere data beschikbaar zijn.
.

Veel gestelde vragen

Waar en wanneer vindt de workshop plaats?
Individuele inschrijvingen kunnen gedaan worden via de aanmeldknop van de hierboven beschikbare workshopdata. Hier staat ook bij waar de workshop zal plaatsvinden.


Wat is de investering?
Als je je voor de workshop inschrijft betaal je de aangegeven workshop prijs. Het museumkaartje is niet inbegrepen. Veel mensen hebben tegenwoordig een kortingskaart of code voor musea en willen die graag gebruiken. Het is daarom gebleken dat het handiger is dat de deelnemers zelf het museumkaartje kopen.


Wil je de workshop alleen doen of met twee mensen, dan kan je een mail sturen naar contact @ nbontestudio.nl. De kosten voor de 3 uur durende workshop zijn dan €90 exclusief toegangskaartje en eventuele reiskosten. Kom je samen dan krijg je een korting en is de prijs €160.

Wil je met een grotere groep / team deelnemen, dan kun je contact opnemen via contact @ nbontestudio.nl voor een prijsopgaaf op maat.
Kijk ook even hier voor meer informatie.


Kan er een maximaal aantal mensen meedoen?
Als je je inschrijft voor een workshop, dan zal de groep tussen de 4 en 8 personen zijn. 

Ook voor bedrijven geldt een maximale groepsgrootte. Dit kan inhouden dat niet iedereen tegelijkertijd de workshop kan doen. We zullen in gezamenlijk overleg kijken wat het beste past.


Kan ik annuleren?
Individueel ingeschreven voor een workshop op de website:
Tot 14 dagen voor de workshop krijg je het volledige inschrijfgeld terug.  
Tot 7 dagen voor een workshop krijg je 50% van het inschrijfgeld terug.
Daarna is het helaas niet mogelijk om het inschrijfgeld terug te krijgen.
Stuur een email naar contact @ nbontestudio.nl om te annuleren. Geef de naam, datum van workshop en emailadres dat is gebruikt bij de reservering door.


Is deze workshop ook voor kinderen of jongeren?

De workshops op deze website zijn voor volwassenen.

De workshop is ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Het kan daarom goed in (basis/middelbare/hogere) scholen ingezet worden.
Wel zal het programma mogelijk aangepast worden in lengte of samenstelling. Kijk hier voor meer informatie schoolmogelijkheden.

Wat bedoel je met een (persoonlijke) vraag bedenken?
Dit kan van alles zijn. Het mag iets kleins zijn, waar je bijvoorbeeld in je dagelijks leven tegen aan loopt of antwoord op wil. Of misschien breek je je hoofd ergens over of zit je met iets in je maag. Het kan ook werkgerelateerd zijn. 


Ik ben niet creatief is dat een probleem?

Als je bedoelt dat je vindt dat je niet goed kan tekenen, schilderen, dansen, schrijven, etc. dan is het handig te weten dat dit ook niet hoeft voor deze workshop. 
Ik vind overigens dat iedereen creatief is. De workshop is dan ook voor iedereen toegankelijk.


Voor wie is het niet geschikt?
De workshop vraagt een open houding. Als je niet open staat voor het uitproberen van een nieuwe manier van kijken naar kunst dan is de workshop mogelijk niet passend op dit moment.


Ik hou niet van bepaalde soorten kunst (abstract, modern, fotografie, beeldhouwwerken, etc). 
Dat is geen probleem. Je hoeft het kunstwerk niet mooi te vinden om toch aan de slag te gaan in de workshop. 


Is dit naar kunst kijken of coaching?
Ik ga je niet leren over kunst, kunststromingen, kunstgeschiedenis etc. en geef ook geen rondleidingen in deze workshop. 

Je kan het zien als een coachende techniek, als je bijvoorbeeld een heel persoonlijke vraag gebruikt. Dit hoeft het echter niet te zijn. Het kan ook gewoon een manier zijn om creatief denken te vergroten, op een andere manier naar een kunstwerk te kijken of als ontspanning en leuk uitje.


Over Nathalie en de begeleiding in de workshop
Ik ben een creatieve maker, (workshop)begeleider en gedragswetenschapper. Een gecertificeerd art based learning facilitator.
Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de Pedagogische Wetenschappen met extra vakken vanuit psychologie (en aangesloten bij de nodige beroepsvereniging NVO) en ben daarom bevoegd om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden, helpen en coachen.

Dit programma is echter geen therapie en kan dit ook niet vervangen. 

Je kan hier meer over mij lezen.


De workshop is gebaseerd op de methode Art based learning van J. Lutters (ArtEZ University of the Arts). Een methode om te kijken naar kunst waardoor je creatief gaat denken. Met als basis verhalen vormen, waarnemen, verbeelding en focussen in het moment. Hierdoor ontstaat er rust en ontspanning, creativiteit en inzicht. Dus breed inzetbaar voor uitjes en ontspanning of binnen het zakelijk leven en onderwijs.