WORKSHOP

Een reis in een kunstwerk

KOM TOT RUST EN LAAT JE INSPIREREN

Een workshop om op een unieke manier het creatief denken te vergroten 

Soms mag je even uit de vertrouwde (werk) omgeving stappen en met een frisse blik kijken.

Je wilt de verbinding in het team aandacht geven. Of je hebt een probleem waar je maar geen antwoord op kan bedenken. Je probeert een nieuwe creatief project op te starten, bent met andere deskundigen een oplossing aan het bedenken binnen je bedrijf of wellicht is het iets dat je persoonlijk bezig houdt. Het zou dan fijn zijn om even op een andere manier te kunnen kijken naar deze vraag.


Nu is het perfecte moment om die tijd te nemen.


Stel je voor dat je in een museum rondloopt. Op zoek naar een kunstwerk dat je aandacht trekt. Alle tijd om het rustig te bekijken. Niet om over kunst te leren, maar om er met frisse ogen en energie te kijken naar wat je voor je hebt. Met een frisse blik en energie kom je mogelijk wel tot een oplossing of heb je een manier gevonden om op hele nieuwe wijze naar het vraagstuk te kijken.


Met als resultaat dat je:

+ nieuwe ideeën voor dat creatieve project hebt

+ op een nieuwe invalshoek bent gekomen voor het probleem op werk

+ nieuwe inzichten hebt opgedaan rondom het onderwerp dat jou bezig hield.



Het geeft rust en ruimte in je hoofd en activeert tegelijkertijd je creativiteit. Wie weet met welk plan, idee of inzicht je weer naar buiten loopt.


"Echt een leuke en interessante workshop. Ik ben in veel musea geweest, maar nog nooit heb ik zo naar kunst gekeken. 

In de kleuren en structuren ga je op zoek naar je eigen creativiteit en ontdek je onverwachts antwoorden op jouw vraag.

Dat ene schilderij in de Lakenhal is nu een beetje van mij geworden."


-Deelnemer workshop-

De workshop

Samenwerken met Nathalie


Een beeldend kunstenares, begeleidster en opleidster.

Ik ben een gecertificeerd art based learning facilitator (Artez), waar deze workshop op gebaseerd is.
Ik ben niet alleen al jaren creatief aan het werk, maar heb ook 20+ jaar ervaring in de (geestelijke) gezondheidszorg /hulpverlening en het onderwijs als gedragswetenschapper.


Rust, energie en creativiteit zijn belangrijke onderdelen van het werk dat ik doe. Art based learning is een unieke aanvulling hier op. De methode geeft een mooie ervaring, vol creatief denken en kunst. Het is inspirerend en een fijne manier om even op een hele andere manier bezig te zijn met kunst, met je vragen en het stimuleert het creatieve denken.



Vraag een offerte aan  


Stuur een email naar contact @ nbontestudio.nl of ga naar het contactformulier voor verdere informatie of een vrijblijvende prijsopgaaf op maat. Zet hier alvast wat informatie in over de plannen en de groepsgrootte.


Ik zal z.s.m. contact opnemen.
Samen bespreken we de mogelijkheden en de plek waar de workshop het best kan plaatsvinden. Daarna ontvang je een prijsopgaaf.

Lees ook de veel gestelde vragen hieronder voor meer informatie


Voor individuele inschrijvingen kan je hier kijken voor beschikbare workshops.


Waar is het op gebaseerd


Deze workshop is gebaseerd op de methode Art based learning, ontwikkeld door Jeroen Lutters (Artez) als didactische methode die het creatief denkvermogen vergroot.
Het helpt om op een andere manier in het museum te zijn en naar kunst te kijken. Even uit het dagelijkse leven te stappen voor wat rust en ruimte. Het stimuleert en vergroot het creatief denken en helpt om problemen en vragen op een andere manier te bekijken. Dit kan zowel zakelijk als op persoonlijk vlak zijn. 


Daardoor is het zeer geschikt om in te zetten in bedrijven en scholen of om zelfstandig deel te nemen (alleen of in een groepje)


Toevalligheden en mogelijkheden


Je weet niet welke kunstwerken je tegen gaat komen en wat het je gaat brengen. Het maakt niet uit of het kunstwerk dat jij uiteindelijk gaat gebruiken in jouw ogen mooi of lelijk is. Dat is juist het boeiende aan deze manier van het kijken naar kunst. Alles is mogelijk.
Daarom loop je met zo veel nieuwe mogelijkheden, inzichten, plannen of ideeën naar buiten.

Waarneming en verbeeldingskracht


Tijdens de workshop kijk je zowel heel gedetailleerd naar het kunstwerk als vanuit je eigen verbeelding. 
Door de verbeeldingskracht, die uit jezelf voortkomt, kunnen er mooie en mogelijk onverwachtse (creatieve) inzichten en oplossingen ontstaan.

Verhalen vormen en inspireren


Onderdeel van de workshop is dat je verhalen vormt die uniek zijn. Dit stimuleert de creativiteit en is altijd anders. Iedereen kijkt namelijk vanuit een unieke eigen blik naar de wereld en dus ook naar een kunstwerk. 

Aan het eind van de workshop kan je met elkaar de verhalen delen om elkaar te inspireren en creativiteit te delen.

Veel gestelde vragen

Waar en wanneer vindt de workshop plaats?
Dit zal in gezamenlijk overleg bepaald worden.


Wat is de investering?
Dit is afhankelijk van wat je precies wil, de groepsgrootte, etc. Wil je met een grotere groep / team deelnemen, dan kun je contact opnemen via contact @ nbontestudio.nl voor een prijsopgaaf op maat.


Kan er een maximaal aantal mensen meedoen?
Ja er geldt een maximale groepsgrootte. Dit kan inhouden dat niet iedereen tegelijkertijd de workshop kan doen. We zullen in gezamenlijk overleg kijken wat het beste past.


Kan ik annuleren?

Op deze workshop zijn de algemene voorwaarden voor workshops van toepassing. Deze zullen worden toegevoegd aan de offerte. Of neem contact op om de informatie eerder te ontvangen.


Is deze workshop ook voor kinderen of jongeren?

De workshop is ook geschikt vanaf ongeveer 10 jaar. Het kan daarom goed in (basis/middelbare/hogere) scholen ingezet worden.
Wel zal het programma mogelijk aangepast worden in lengte of samenstelling. Neem vooral contact op om meer informatie te krijgen over schoolmogelijkheden.


Waar en wanneer vinden individuele workshops plaats?
Individuele inschrijvingen kunnen gedaan worden via de aanmeldknop van de beschikbare workshopdata op deze pagina. Hier staat ook bij waar de workshop zal plaatsvinden.


Over Nathalie en de begeleiding in de workshop
Ik ben een creatieve maker, (workshop)begeleider en gedragswetenschapper. Een gecertificeerd art based learning facilitator.
Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de Pedagogische Wetenschappen met extra vakken vanuit psychologie (en aangesloten bij de nodige beroepsvereniging NVO) en ben daarom bevoegd om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden, helpen en coachen.

Dit programma is echter geen therapie en kan dit ook niet vervangen.


De workshop is gebaseerd op de methode Art based learning van J. Lutters (ArtEZ University of the Arts). Een methode om te kijken naar kunst waardoor je creatief gaat denken. Met als basis verhalen vormen, waarnemen, verbeelding en focussen in het moment. Hierdoor ontstaat er rust en ontspanning, creativiteit en inzicht. Dus breed inzetbaar voor uitjes en ontspanning of binnen het zakelijk leven en onderwijs.



Wat bedoel je met een (persoonlijke) vraag bedenken?
Dit kan van alles zijn. Het mag iets kleins zijn, waar je bijvoorbeeld in je dagelijks leven tegen aan loopt of antwoord op wil. Of misschien breek je je hoofd ergens over of zit je met iets in je maag. Het kan persoonlijk-, team- of werkgerelateerd zijn. 


Ik ben niet creatief is dat een probleem?

Als je bedoelt dat je vindt dat je niet goed kan tekenen, schilderen, dansen, schrijven, etc. dan is het handig te weten dat dit ook niet hoeft voor deze workshop. 
Ik vind overigens dat iedereen creatief is. De workshop is dan ook voor iedereen toegankelijk.


Voor wie is het niet geschikt?
De workshop vraagt een open houding. Als je niet open staat voor het uitproberen van een nieuwe manier van kijken naar kunst dan is de workshop mogelijk niet passend op dit moment.


Ik hou niet van bepaalde soorten kunst (abstract, modern, fotografie, beeldhouwwerken, etc). 
Dat is geen probleem. Je hoeft het kunstwerk niet mooi te vinden om toch aan de slag te gaan in de workshop. 


Is dit naar kunst kijken of coaching?
Ik ga je niet leren over kunst, kunststromingen, kunstgeschiedenis etc. en geef ook geen rondleidingen in deze workshop. 

Je kan het zien als een coachende techniek, als je bijvoorbeeld een heel persoonlijke vraag gebruikt. Dit hoeft het echter niet te zijn. Het kan ook gewoon een manier zijn om creatief denken te vergroten, op een andere manier naar een kunstwerk te kijken of als ontspanning en leuk uitje.